Wednesday, August 20, 2008

Finish translation


THE BEST CHEST IN THE WEST

Kansainvälinen kirjailijakurssi Iowassa antoi meille monta yllättävää näkökulmaa Amerikkaan. Kuten ilmoituksen yliopiston lehdessä: ”Night Dancer Clubissa” esittää tavanomaisen neljäntoista stripparin tallin lisäksi uusi tähti Candy Apples shownsa ”The best chest in the west”. No, jos meidän on nähtävä pyramidit tai paavin kerran elämässämme, silloin lännen parhaat ryntäät näyttävät yhtä tärkeiltä. Niin menin katsomaan esitystä kollegoitteni kanssa.
Dancer Clubin pääsali oli suunniteltu niin, ettei voinut missata tanssia, mikä oli paikan raison d’etre. Keskellä oli lava ja hopeatanko, jonka ympärillä stripparit tanssivat.


Illan tähti Candy Apples oli lyhyt, mutta hyvin muodostunut. Ja tähtienä hänellä oli hienompi asu riisuttavaksi. Vaikka hänen esityksensä oli lyhyt, asiakkaat piirittivät lavan. Toisin kuin muilla tytöillä hänellä oli jotain erikoista. Hän ei ainoastaan kerännyt dollarin seteleitä ja työntänyt niitä stringeihinsä, hän saattoi ottaa setelin käteensä, taittaa sen ja laittaa asiakkaan nenään. Sitten hän nosti sen rintojensa väliin puristamalla ne yhteen. Vaikuttavaa, eleganttia ja vauhdikasta.

Minun täytyy tunnustaa, etten pystynyt vastustamaan mahdollisuutta saada lännen parhaat ryntäät imaisemaan setelin konkonenästäni. Se oli todellakin ainutkertainen kokemus elämässäni – kuin äiti olisi syleillyt ja jokin suuri, pehmeä ja tuoksuva puristunut naamaasi. Kohta olet seteliä köyhempi, mutta kokemusta rikkaampi.

Shown jälkeen Candy myi kuviaan. En ollut varsinaisesti kiinnostunut niistä, mutta halusin tietää hänestä enemmän. Kirjailijan on tehtävä tutkimustyötä.

Esittelin itseni ja Candy oli varsin ystävällinen. Mutta hän katsoi pitkään käyntikorttiani. Sitten hän julisti äkkiä: ”Slovakia! Mehän olemme lähes maanmiehiä. Minun nimeni on Halyna ja olen kotoisin Ukrainasta”.

Ystävät, se on totta. Lännen parhaat ryntäät ovat itse asiassa idästä.

(Suomennos: Jukka Mallinen)

No comments: